Móda za každou cenu

Dávat oblečení druhou šanci, zejména tomu, které třebas nebylo vůbec nošené nebo jenom velmi málo, je opravdu ušlechtilá věc, protože naše planeta je opravdu zahlcena velkým množstvím textilu a to, co hodíme do kontejnerů na oblečení, se musí ještě protřídit a jen malé procento se skutečně využije, zbytek bohužel končí ve velkých spalovnách. Ale můžeme tomu pomoci tím, že začneme tuto situaci řešit u sebe.

chlapec

Někteří jedinci už začali, mohly to být třeba maminky na mateřské dovolené, které mají hluboko do kapsy a které především ví, že pokud koupí oblečení dětem takzvaně z druhé ruky, že nebudou litovat těch utracených peněz, protože ve většině případů děti toto oblečení zničí venku na trávníku nebo se doma polijí omáčkou, která už třeba nepůjde vyprat. Proto samy maminky tyto místa i vyhledávají. Ale to neznamená, že by nechtěly, aby jejich dítka nebyla hezky oblečená, právě naopak. A víte, kolik se dá v těchto obchodech najít skvostů? A kombinovat outfity jde taky parádně!

second

A už jste slyšeli o tom, že můžete využít i second hand eshop? Tak, jak jste zvyklý nakupovat oblečení na internetových obchodech velkých řetězců, tak si můžete tímto způsobem najít i vaše v budoucnu oblíbené sekáče, kde si můžete koupit nejenom nějaké kousky sobě, dětem, ale třeba i přítelovi nebo manželovi. Můžete tím udělat hodně k podpoře ekologie, protože těmito nákupy nedáváte příležitost vyvíjení další a další energie na výrobu nového oblečení, což je teď docela velké téma a není divu, opravdu je třeba už s odpadem a dopadem našeho chování na přírodu něco dělat. Navíc se to může stát i vaším koníčkem, vyhledávat ty exkluzivní kousky vašeho šatníku za ceny, které se budou pohybovat kolem stovky! No to přeci musí chtít každý. Navíc koupením tohoto oblečení se vyhnete i nebezpečným chemikáliím, které může mít nové oblečení, které právě prošlo procesem výroby.

About the Author

You may also like these